Alkolås

Alkolås

Smart Solutions saluför SmartStart Alkolås vilket är ett smidigt och säkert alkolås från Malux. Låset mäter promillehalten i utandningsluften med bränslecellsteknik. I de fall föraren har en högre promillehalt än tillåtet går fordonet inte att starta.

Som tillval finns ”Direkt Larm” vilket innebär att fordonsansvarig omgående får larm om att det aktuella alkolåset blivit utlöst. SmartStart Alkolås är ett av totalt två alkolås på marknaden som godkänts av Transportstyrelsen.

Läs mer om produkten här eller kontakta oss för mer information.

Alkolås efter rattfylleri

  • Villkorat körkort är ett bra alternativ efter körkortsåterkallelse.
  • Välj alkolås istället för indraget körkort i minst 1 år.
  • Malux är godkända av Transportstyrelsen som leverantör av alkolås.

Den som fått sitt körkort återkallat på grund av rattfylleri har möjlighet att ansöka om körkort med villkor om alkolås i stället för att vara utan körkort. Med det nya systemet för alkolås efter rattfylleri får du som fått ditt körkort indraget en andra chans.

Hårdare regler – Från och med den 1/1 2012 är det hårdare regler som gäller vid rattonykterhet. Förlorar man körkortet i minst 1 år har man dock möjlighet att ansöka om körkort med villkor om alkolås. Med SmartStart Alkolås i ditt fordon ges du möjligheten att fortsätta köra under denna period.

Din möjlighet – Välj alkolås istället för indraget körkort. Kontakta oss för mer information.

Körkortsportalen – Ansök om körkort med villkor om alkolås.

Klicka här för att komma till ansökningsblanketten.

Läs mer:

Körkortsportalen – Villkorat körkort
Alkolås efter rattfylleri – informationsbroschyr